Gastbloggers vinden!

 

Als je een blog hebt is het leuk daar zo nu en dan iemand anders een gastblog voor te laten schrijven. In het kader van 2018 Samen Indie kun je nu gastbloggers vinden door op deze pagina een ‘advertentie’ achter te laten!

Het is heel simpel. Plaats je advertentie in de reacties. Vergeet hierbij niet je website te vermelden, zodat geïnteresseerden contact met je kunnen opnemen.

Wat moet ik in de advertentie zetten?
Het goed om meteen zo duidelijk mogelijk te zijn. Vermeldt daarom het volgende:

  • Over wat voor onderwerp wil je graag een gastblog hebben?
  • Om hoeveel woorden gaat het?
  • De datum waarop je het gastblog wilt plaatsen.
  • Vermeldt of je op zoek bent naar één persoon of dat je graag meerdere gastbloggers wilt hebben.
  • Geef ook de link naar je blog, zodat geïnteresseerden alvast kunnen kijken waar het zoal over gaat.

Als er schrijvers geïnteresseerd zijn kunnen ze vervolgens contact met je opnemen via je website/blog. Zorg dus dat je daar een contactpagina hebt. Dan kunnen jullie de details onderling nader uitwerken.

Gastblog etiquette
Er zijn een paar ongeschreven regels wat betreft het hebben van, of schrijven van een gastblog.

  • De schrijver voor wie het gastblog is, mag de tekst een klein beetje aanpassen, maar dit altijd in overleg met de gastblogger.
  • Het is gebruikelijk dat de gastblogger een korte biografie te laten toevoegen of hemzelf. Dit kun je dan onderaan het gastblog plaatsen, of verwerken in je introductie van de gastblogger.
  • Het is gebruikelijk een foto van de gastblogger te plaatsen (een goede reden eens een professionele foto te laten maken).
  • Het is ook gebruikelijk een link te plaatsen naar de website/blog van de gastblogger en naar een Facebook page en/of Twitter.
  • Heb je een gastblog geschreven dat is het wel zo netjes hiervan een link te plaatsen op je eigen blog en/of Facebook, Twitter, zodat jou lezers het weten te vinden.

Niet automatisch een ruil
Als laatste is het nog belangrijk te vermelden dat het hebben van een gastblog niet perse in hoeft te houden dat het om een ruil gaat. Dit kun je samen onderling afspreken. Als jij een gastblogger op je website hebt, dan kun je aanbieden ook eens iets te schrijven voor deze persoon. Is de gastblogger daar nog niet aan toe of niet geïnteresseerd, dan is dat ook geen probleem. Je hebt in elk geval contact gelegd met elkaar en wie weet komt er in de toekomst wél een keer een uitnodiging om iets te schrijven.

Schroom dus niet en ga op zoek naar gastbloggers! Veel succes!

 

 Leave a Reply

(required)

(required)