Maria’s boeken

 

Maria heeft zes boeken geschreven, vijf in het Engels en één in het Nederlands.

###

ROMANS, VIKINGS, CHURCHES AND CHOCOLATE

cover romansLopend door de stad Engelse York zou je misschien niet denken dat de geschiedenis van deze stad terug te zien is het moderne straatbeeld. Als je echter meer specifiek kijkt, blijkt dat niets minder waar is. Romeinse straten vormen nog altijd de basis van Yorks stratenpatroon. Bovendien is het mogelijk je te wanen in de Middeleeuwen en te slenteren door een Viking dorp. Op sommige plekken lijkt zelfs de geur van buskruit van het Grote Beleg van 1644 nog te hangen.

Romans, Vikings, Churches and Chocolate verteld over de fascinerende geschiedenis van de stad York met behulp van veel foto’s en plattegronden. Dit is geen boek met wandelroutes, maar een boek die helpt je favoriete periode in de geschiedenis van York op je gemak te ontdekken.

###

FROM DISSENTERS TO FIRE ENGINES

cover fire enginesIedereen die wel eens in de Engelse stad York is geweest, weet dat het centrum veel kerken heeft. Ze staan op de hoeken van de straten, op de pleinen of verstopt achter moderne gebouwen. Het grootste gedeelte van deze kerken werd in de middeleeuwen gebouwd.
Naast deze overduidelijk aanwezige kerken, heeft York ook een groot aantal kerken die niet zo zichtbaar zijn. Deze kerken zijn gebouwd in de laatste 200 jaar en zien er modern en nieuw uit. Ze passen perfect in het straatbeeld en zijn daarom soms haast onzichtbaar.

Deze nieuwe kerken werden gebouwd door mensen die zichzelf ‘Dissenters’ noemden. Dit waren niet tot de Staatskerk behorende protestanten. Nadat veel van deze kerken niet meer in gebruik waren voor kerkdiensten, werden de gebouwen hergebruikt voor andere doeleinden, of soms afgebroken.
From Dissenters to Fire Engines brengt deze kerken weer tot leven. Per kerk wordt de geschiedenis beschreven, waarbij de verrassende en soms ontroerende verhalen van Yorks onzichtbare kerken boven water komen.

###

TUSSEN CONTAINERS EN TIJDZONES

cover tussen containersPiraten die het schip aanvallen en mogelijke botsingen met olietankers, zijn maar twee van de gevaren waar de bemanning van hedendaagse containerschepen aan bloot worden gesteld. Tussen containers en tijdzones verteld hoe het leven op volle zee er aan toe gaat.

In dit onderhoudende reisverhaal, verteld de schrijver over haar avonturen op het containerschip ‘MV Serenity River’. Een ongewone reis in een wereld die normaal gesproken verscholen blijft en waar het wonen en werken moeilijk kan zijn vanwege het constante verschuiven van de tijd. Ondanks dat worden bemanningsleden vrienden voor het leven en spelen, tot vermaak van iedereen aan boord, de dolfijnen rond het schip.

Maar wat gebeurd er als er midden op de Atlantische Oceaan plotseling een orkaan opsteekt die het schip hevig heen en weer doet slingeren?

*

TIME ZONES, CONTAINERS AND THREE SQUARE MEALS A DAY

Tussen containers en tijdzones is ook verkrijgbaar in het Engels onder de titel Time zones, Containers and Three Square Meals a Day.

###

MORE STORIES OF TIME ZONES AND CONTAINERS

cover more storiesEen chemisch goedje dat uit een container lekt en een botsing met een ander schip. De avonturen gaan door in More Stories of Time Zones and Containers.

Met een collectie van 16 onvertelde korte verhalen is More Stories een goed vervolg op Time Zones, Containers and Three Square Meals a Day. In deze bundel haalt de schrijver herinneringen op aan haar avonturen aan boord van de Serenity River, FTK Kowloon en de Galactic Star als deze enorme containerschepen de oceanen bevaren.

Maar hoe snel kan je nu eigenlijk zeeziek worden in een reddingsboot?

###

DON’T FEED THE RAT!
Jacob Hicks Murder Mysteries Book 1

Als Jacob Hicks, plaatselijke excentriekeling met een fobie voor vrouwen, verdacht wordt van moord, heeft hij geen keus anders dan zijn eigen onschuld te bewijzen. Met tegenzin neemt hij hiervoor de hulp aan van Emily, het nichtje van zijn beste maat Dave, die een proeftijd heeft omdat ze ooit een politieman heeft gebeten.
Samen duiken ze in een wereld vol roddels en leugens van de volkstuinvereniging, waar blijkt dat tuingereedschap dodelijk kan zijn.

Ondertussen worden Paddy de Rat en zijn vrienden geplaagd door Cecil, een jonge rat die hen het bloed onder de nagels vandaan haalt en met zijn kliek de rust van de volkstuinen danig verstoort.
En dit zou nog niet zo erg zijn als Cecil niet zijn zinnen had gezet op het plagen van Mad Maggie, het schrikbeeld uit Paddy’s jeugd. Zij is recent tot leven gekomen en maakt nu Paddy het leven zuur.

Terwijl Inspecteur McDermott probeert te bewijzen dat Jacob de moordenaar is, krijgen Jacob en Emily te maken met schaars geklede vrouwen, een bouwproject dat uitdraait op chantage en een oude buurvrouw die er van overtuigd is dat de ratten haar op de hielen zitten.
Zal Milbury ooit nog weer hetzelfde zijn?

Geschreven onder Maris’s pseudoniem Annie Appleton