Nomineer je boek voor de Indie Awards!

Dat het self-pubben meer op de kaart komt te staan blijkt wel uit het feit dat er begin volgend jaar twee leuke dingen op de agenda staan, helemaal speciaal georganiseerd voor indies.
Eentje daarvan is de Indie Awards, een prijsuitreiking voor het beste zelf uitgegeven boek van 2017.

Een prijs krijgen voor je boek is altijd leuk. Het geeft voldoening en bovendien zet het je op de kaart. Helaas was het tot nu toe vaak niet toegestaan met zelf uitgegeven boeken mee te dingen naar literaire prijzen. Maar daar is nu terecht verandering in gekomen.

Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) hebben samen de Indie Awards opgezet om boeken die door self-pubbers zijn geschreven en uitgegeven op de kaart te zetten.
De Indie Awards bestaat uit de volgende prijzen:

Juryprijzen:

  • Beste boek 2017
  • Meest verrassende plottwist
  • Meest memorabele personage

Publieksprijzen:

  • Beste boek 2017
  • Meest spannende cliffhanger
  • Mooiste cover

Mystery Award

De uitreiking van de awards gebeurd op zaterdag 14 april 2018 in Amsterdam.

Nomineren

Op 1 november is het nomineren van boeken van start gegaan. Iedereen kan meedoen en boeken nomineren. Indies mogen hun eigen boeken nomineren, maar ook boeken van anderen. De voorwaarden zijn dat het om een fictie boek gaat, geschreven in het Nederlands en zelf uitgegeven in 2017. De nominatieperiode sluit op 30 november 2017.

Wat mij betreft verdient dit fantastische initiatief een eigen prijs. Het wordt hoog tijd dat indies de respect en waardering krijgen die ze verdienen. Doe dus mee en nomineer je eigen boeken of die van andere self-pubbers!

Meer informatie via www.theindieawards.nl of via Facebook www.facebook.com/theindieawards

 

About Maria Staal 273 Articles
Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder een pseudoniem, helpt schrijvers hun eigen boeken uit te geven door middel van haar blog, boeken en podcast. Ze heeft samen met haar schrijfcoach een succesvolle methode bedacht voor het plotten van verhalen. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.