Nieuws uit de uitgeefwereld: 4 nov. t/m 10 nov. 2018

Het was een wat rustiger week wat betreft nieuwsitems en artikelen uit de uitgeefwereld, maar hierbij een kort overzicht van wat er gebeurde in de afgelopen week.

KvK haalt telefoonnummers uit online adressenbestand

De Kamer van Koophandel heeft eindelijk aangegeven dat het wil luisteren naar ZZPers die hun kantoor aan huis hebben en daardoor ook vaak hun privé telefoonnummer gebruiken voor het werk. Op korte termijn gaan ze telefoonnummers van eenmanszaken niet meer verstrekken via online adresbestanden.
Hierdoor zullen ZZPers in de toekomst minder gebeld gaan worden voor ongewenste acquisitie telefoontjes.

Helaas is voor het weglaten van het adres een wetswijziging nodig, wat erop neer komt dat het privéadres van ZZPers (en hieronder vallen ook indies die met hun huisadres staan ingeschreven bij de KvK), nog steeds heel gemakkelijk te googlen is.
Het is de vraag of ze dit ooit gaan veranderen, maar gezien de strenge nieuwe privacywet lijkt me dit toch wel goed.

Geluidseffecten bij het voorlezen

Google Home, een gadget die ook in Nederland te krijgen is en die het makkelijker maakt om apparaten in je huis te bedienen, gaat samen met Disney geluidseffecten toevoegen bij het voorlezen van kinderboeken.
Vooralsnog gaat het hierbij om een aantal Engelstalige kinderboeken, maar aangezien Google Home sinds 24 oktober ook in het Nederlands aan te spreken is, is het wellicht een kwestie van tijd voordat dit ook met Nederlandstalige kinderboeken kan.

Of kinderboeken van indies hiervoor in aanmerking gaan komen is natuurlijk de vraag, maar als op deze manier meer kinderen kennismaken met lezen en boeken is dat natuurlijk alleen maar goed.

About Maria Staal 272 Articles
Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder een pseudoniem, helpt schrijvers hun eigen boeken uit te geven door middel van haar blog, boeken en podcast. Ze heeft samen met haar schrijfcoach een succesvolle methode bedacht voor het plotten van verhalen. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.