About Maria Staal 273 Articles
Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder een pseudoniem, helpt schrijvers hun eigen boeken uit te geven door middel van haar blog, boeken en podcast. Ze heeft samen met haar schrijfcoach een succesvolle methode bedacht voor het plotten van verhalen. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten.

4 Comments

 1. Hele nutting opsomming maar ik ga er van uit dat een professionele designer die kennis paraat heeft. Althans, dat mag ik hopen. Ik ben het volledig met jullie eens dat je dit alles het beste aan een professional over kan laten. Volgende vraag is: waar vind je die? Zomaar gaan zitten googlen vind ik ook een risico.
  Enige suggesties zijn zeer welkom

  • Hoi Jeannatte, bedankt voor je reactie.
   Het zou inderdaad zo moeten zijn dat designers weten hoe dingen werken. Helaas is dit niet altijd het geval. Vooral niet omdat veel designers geen rekening houden met het digitale uitgeven wat we tegenwoordig doen. Sommige weten bijvoorbeeld niet dat een cover ook op postzegelformaat goed te lezen moet zijn. Ze weten ook niet altijd wat speelt in de verschillende genres en hoe een cover daarbij moet aanhaken om een goede marketingtool te kunnen zijn. Dus daarom is het belangrijk dat de schrijver/selfpubber óók weet hoe dingen werken en kan vragen om verbeteringen.
   Er is een team voor nodig om een supergoed boek op de markt te brengen en de selfpubber is daarvan de manager. Delegeren is leuk, maar een manager moet wel weten hoe de vork in de steel zit. ;)

   Ik persoonlijk laat mijn covers maken via 100covers.com. Dat is een Amerikaanse site, maar het is voor hen geen probleem om covers te doen met een NL titel.
   Nederlandstalige designers ken ik niet, maar wellicht is het goed lid te worden van wat Facebookgroepen (als je dat al niet bent), zoals de Hangplek voor Nederlandstalige selfpubbers en daar te vragen of iemand ervaringen heeft met designers. De hangplek kun je vinden via deze link: https://www.facebook.com/groups/nederlandstaligeselfpubbers

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.