Spotify gaat audioboeken verkopen

Spotify is aardig aan de weg aan het timmeren tegenwoordig. Het is allang niet meer zo dat ze alleen een streamingsdienst zijn voor muziek. Sinds een jaar of twee kun je via Spotify podcasts beluisteren en vorige week kwam het nieuws naar buiten dat ze nu ook audioboeken verkopen.

Audio zit enorm in de lift. Of je het nu hebt over podcasts of audioboeken, de consument is steeds meer gaan luisteren. Nu zijn audioboeken nog erg duur om te produceren, dus daarom zullen er nog niet zoveel selfpubbers zijn die daar ook mee aan de slag gaan. Maar als audioboeken steeds wijder beschikbaar komen, is dat iets waar ook wij in de toekomst van kunnen gaan profiteren.

De audioboeken die nu te koop komen te staan op Spotify zijn alleen te koop voor in Amerika. Maar het is een kwestie van tijd voordat dit ook in Europese landen mogelijk gaat zijn.

Het besluit van Spotify om audioboeken te gaan verkopen lijkt in eerste instantie wat vreemd. Ze zijn immers een streamingplatform en geen webwinkel. Selfpubexperts als Joanna Penn zijn er echter van overtuigd dat Spotify in de toekomst ook audioboeken gaat streamen, net als Audible en Kobo Plus dat ook al doen.
Wat dat betreft is Spotify echt wel een concurrent voor deze twee platformen.

Het mooie is dat ook selfpubbers nu al hun audioboeken te koop kunnen zetten op Spotify. Daarvoor hoef je niet in Amerika te wonen. De distributie naar Spotify gaat via het audioboek distributieplatform Findaway Voices. Spotify kocht dit platform vorig jaar, ongetwijfeld omdat zij al aan het nadenken waren over de verkoop en streaming van audioboeken.

Zoals gezegd is het uitgeven van een audioboek nog niet zo simpel. In deze blogpost kun je meer lezen over wat er allemaal bij komt kijken. Een audioboek uitgeven. Hoe doe ik dat?

Audioboeken staan misschien niet zo hoog op het lijstje van selfpubbers. Maar nu inspreken van audioboeken via AI (digitale stemmen) steeds beter wordt, kan het in de toekomst wel degelijk een nieuwe inkomstenbron voor ons worden. Fijn dus dat ook de distributiemogelijkheden zich al aan het uitbreiden zijn.

Verder lezen:

About Maria Staal 273 Articles
Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder een pseudoniem, helpt schrijvers hun eigen boeken uit te geven door middel van haar blog, boeken en podcast. Ze heeft samen met haar schrijfcoach een succesvolle methode bedacht voor het plotten van verhalen. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.