Ebooks via D2D nu ook in Smashwords Store

Vanaf nu zijn ebooks die gepubliceerd worden via het zelfuitgeefplatform Draft2Digital ook te koop in de Smashwords Store! Dit is goed nieuws voor selfpubbers wereldwijd.

In februari 2022 kondigden Smashwords en Draft2Digital aan samen verder te gaan als één zelfuitgeefplatform onder de naam Draft2Digital (D2D). Hierdoor ontstond een groot platform met meer mogelijkheden voor selfpubbers dan ooit te voren.

Hoog op de lijst wensenlijst van de nieuwe organisatie stond de mogelijkheid om ebooks gepubliceerd via D2D te distribueren naar de Smashwords Store. Auteurs die via Smashwords hun ebooks publiceerden kwamen al automatisch terecht in deze succesvolle webwinkel.

Vanaf nu hebben selfpubbers die via Draft2Digital hun ebooks uitgeven de keuze om deze ook te distribueren naar de Smashwords Store. Ook schrijvers die vóór het samengaan al ebooks publiceerden via D2D kunnen nu de mogelijkheid aanvinken om hun ebooks alsnog gedistribueerd te krijgen naar de Smashwords Store.

De Smashwords Store heeft al zes jaar achter elkaar groeiende verkopen

Hoe interessant kan het zijn voor een Nederlandstalige schrijver om hun ebook te koop te hebben staan op Smashwords?
Erg interessant, zoals blijkt uit de statestieken die Mark Leslie Lefebvre in oktober 2022 naar buiten bracht via de D2D podcast. Al zes jaar op een rij worden er elk jaar meer ebooks verkocht via de Smashwords Store. De groei over 2022 is omhoog gegaan met 4,26 procent vergeleken met 2021.

Mark zegt: “The Smashwords store has long been the world’s largest exclusively indie author catalog of titles, available in more countries than Amazon. And, in a year where the trend, overall, has been a decrease in Year on Year sales, to see the Smashwords store sales bring up more than 4 percent says that customers at that store are not slowing down their purchases.”

Niet alleen is de Smashwords Store de grootste webwinkel ter wereld waar specifiek boeken van selfpubbers te koop zijn, ook in een tijd waarin er weer minder boeken worden verkocht dat bij Smashwords dus niet het geval. De store is ook nog eens beschikbaar in meer landen dan Amazon.

De royalty’s voor selfpubbers zijn ook nog eens hoger, dan via welk andere platform of webwinkel ook. Per verkoop krijgt de schrijver 80 procent van de verkoopprijs. Is de verkoopprijs van je ebook dus € 10 dan houd je er € 8 over.

Zelfs als je in het Nederlands schrijft loont het dus om je ebook ook uit te geven via Draft2Digital en de Smashwords Store.

Draft2Digital is nog niet klaar met het maken van aanpassingen na het samengaan. Dit gaat ook nog wel een tijdje duren, maar met de distributie naar de Smashwords Store is een grote stap gezet.

Verder lezen:

About Maria Staal 273 Articles
Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder een pseudoniem, helpt schrijvers hun eigen boeken uit te geven door middel van haar blog, boeken en podcast. Ze heeft samen met haar schrijfcoach een succesvolle methode bedacht voor het plotten van verhalen. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.