Op deze website kun je meer informatie vinden over een boek schrijven, uitgeven en zichtbaar maken aan je lezers. Ook kun je er leren hoe je geld kunt verdienen met je schrijfsels.

Op deze website vind je 200+ artikelen en 15+ uur gratis audio. Ook zijn er gratis extra downloads te vinden. Hieronder vind je het stappenplan voor het schrijven en uitgeven van je boek en alle informatie die daarbij hoort.

Heb je nog geen boeken uitgegeven begin dan bij Stap 1. Heb je al wel boeken uitgegeven, dan kun je verderop in het proces beginnen, maar houd er rekening mee dat ook dan beginnen bij het begin een goed idee kan zijn. 😉
Klik een van de links hieronder aan voor meer informatie over de stap die het beste bij jou past.

Als je de site wilt doorzoeken, gebruik dan het searchvakje (rechts)bovenaan.

Stap 1: Herschrijven
Hiermee begin je als de 1e versie van je boek af is. Ook proeflezers en redactie vallen onder deze stap.

Stap 2: Ontwerpen
Voordat je een boek kunt uitgeven, moet je het eerst vormgeven. Denk daarbij aan de cover, flaptekst, colofon, auteurspagina en dergelijke.

Stap 3: Productie
Als je alle onderdelen klaar hebt, kun je het boek gaan maken. Dit kan een Epub zijn voor het ebook, maar ook de PDF voor het papieren boek, of de audio voor het audioboek.

Stap 4: Distributie
Dit is het daadwerkelijke uitgeven! Hoe doe je dit? Welke uitgeefplatformen zijn er allemaal en waar komt je boek te koop te staan?

Stap 5: Marketing
Met marketing leg je de basis, zodat je boek zichtbaar worden voor je lezer. Denk aan een website, social media en een mailinglist. Marketing is een doorgaand proces over de langere termijn. Je website breidt zich langzaam uit en je plaatst regelmatig dingen op social media. Ook groeit je mailinglist en kom je blijvend in contact met je lezers.

Step 6: Promotie
Met promotie breng je je boek kortdurend onder de aandacht van je lezer, bijvoorbeeld als er een nieuw boek uitgekomen is. Promotie focust zich op één boek per keer. Deze stap omvat: adverteren, prijspromoties, blog-tours, signeersessies, media-aandacht en nog veel meer.

Stap 7: Intellectueel eigendom
Deze stap gaat over de gebruiksrechten van je boek. Ga je daar zelf iets mee doen, of geef je een licentie aan een andere organisatie (in ruil voor royalty’s)? Je hoeft namelijk de uitgave niet zelf te doen, als je maar goed weet welke gebruiksrechten je licentiërt en voor hoelang.
Dit is veelal niet een stap waar schrijvers en selfpubbers bewust mee bezig zijn, maar wel belangrijk om over te weten.

***

De bovenstaande 7 stappen omvatten het zelf uitgeefproces. Hiermee krijg je de kans je creatief te uiten, zichtbaar te worden en je schrijfbedrijf (al dan niet als hobby) uit te bouwen.

Naast de 7 stappen die horen bij het uitgeven zijn er op mijn website ook nog artikelen en podcastafleveringen te vinden over onderwerpen die niet meteen in te delen zijn bij de 7 stappen.
Klik de volgende links voor meer informatie hierover.

Schrijver, ondernemer & mindset
Er komt veel op je af als je je eigen boek uitgeeft. Gelukkig hoeft niet alles in 1x.

Uitgeefnieuws
Nieuwtjes uit de (internationale) uitgeefwereld.

Vraag het de schrijfcoach
Voor als je bezig bent met het schrijven van de 1e versie van je boek.