• Heb je een boek geschreven en hebt geen idee wat de volgende stap is?
 • Heb je hulp nodig om de grote hoeveelheid opties die er zijn voor het zelf uitgeven op een rijtje te krijgen?
 • Wil je de zichtbaarheid van je boek vergroten?

Dan ben je bij mij aan het goede adres! 😊

Hoi, ik ben Maria!

De eerlijkheid gebied me te zeggen… Dat ik ook niet alles weet. Ik heb heel wat fouten gemaakt, maar ik heb ervan geleerd en mijn methodes aangepast. Ik werk hard om mijn droom levend te houden.
Ik wil graag delen wat ik heb geleerd, zodat jij hopelijk wat van de overweldiging die het zelf uitgeven kan veroorzaken kunt omzeilen. (Want laten we eerlijk zijn, het schrijven en uitgeven van boeken is een grote uitdaging, hoe goed je je ook voorbereid.)

Ik ben altijd sterk gericht geweest op de ‘Engelstalige’ manier van zelf uitgeven, maar ontdekte al snel dat deze methode ook prima werkt voor schrijvers uit Nederland en België. Ik kwam erachter welke strategieën evergreen zijn en welke snel uit de mode raken. Maar het meest belangrijke, ik weet als geen ander dat er niet ÉÉN goede methode is voor succes. Vele wegen leiden naar Rome en succes is niet gegarandeerd. Maar ik doe mijn best je een goede kans te geven.

Waar kan ik je mee helpen?

 • Je hebt net een boek geschreven en hebt geen idee wat de volgende stap is. Je hebt hulp nodig om de grote hoeveelheid opties die er zijn voor het selfpubben op een rijtje te krijgen.
 • Je wilt graag meer weten over het uitgeven van een ebook, of de noodzaak daarvan.
 • Je hebt al een boek uitgegeven en zou de zichtbaarheid daarvan willen vergroten.
 • Je zou graag meer willen weten over het gebruik van een CB-aansluiting.
 • Je wilt graag met je boeken in de bibliotheek.
 • Je zou graag je boek op de Engelstalige markt willen uitbrengen.
 • Je wilt een nieuwsbrief beginnen, maar je weet niet hoe.
 • Je bent een schrijver met al wat meer ervaring en je wilt graag meer leren over de mogelijkheden om je selfpub carrière een stapje hoger te tillen.
 • Je bent een traditioneel uitgegeven schrijver en je bent geïnteresseerd in de mogelijkheden van selfpubben.

De beste manier om te kijken of ik de juiste persoon ben om je te helpen met het uitgeven van je boek, is door het aanvragen van een gratis oriënterend gesprek van 20 minuten.

Als je al een keer een oriënterend gesprek hebt gehad of je wilt graag meteen wat dieper duiken in de materie, dan kun je mij boeken voor een coaching gesprek van een uur. Dit kost € 75.
(Maar serieus, probeer eerst de gratis 20 minuten – het zou best kunnen dat je alle info daarin al krijgt – zo niet, dan krijg je bijna anderhalf uur.)

Er is trouwens geen verplichting om, als je een gratis gesprek aanvraagt, ook een betaald gesprek te moeten nemen. Als schrijver houd ik er niet van dat er dat soort verplichte addertjes onder het gras zitten.

Wil je aan de slag? Volg dan de volgende stappen voor een afspraak!

 1. Hier is de link naar mijn Calendly page vanaf waar je een sessie met mij kunt boeken. Zowel de gratis 20 minuten oriëntatie, als het coaching gesprek van een uur.
 2. Na de boeking krijg je een mailtje via Calendly ter bevestiging van je boeking. Hierin vind je ook de Zoomlink voor het gesprek. Bewaar die mail dus goed.
 3. Voordat het gesprek plaatsvindt hoor ik graag alvast in het kort wat je vragen zijn. Dan kunnen we de tijd in ons gesprek zo constructief mogelijk kunnen benutten. De factuur voor een uur coaching gesprek krijg je achteraf en is € 75 (incl BTW).
 4. Wees alsjeblieft op tijd voor de Zoom meeting (of misschien zelfs 5 minuten te vroeg). Ik ben het volledige uur (of 20 minuten) aanwezig, of je nu komt opdagen of niet. Ook al zit ik me te vervelen en ben ik aan het terugtellen van 1000, ik ben aanwezig in Zoom. Maar ik zou natuurlijk liever bezig zijn om je te helpen met je boek.

Ik kan je het beste advies ter wereld geven, maar als jij beslist er niets mee te doen, dan kan ik daar verder weinig aan doen. Als je een gesprek met mij boekt, dan boek je ook een gesprek met jezelf. Een afspraak met jezelf dat je keihard gaat werken om succes mogelijk te maken en de dingen aan te passen waar we het over gaan hebben. Op die manier kun je dingen omzetten naar je eigen visie, en je eigen unieke en persoonlijke strategie voor succes op de lange termijn opzetten. Ik ben er om je daarmee te helpen.

Als je niet hard wil werken, kun je beter je de tijd en het geld besparen. Echt waar.

Als jij je 100 procent wil inzetten en nieuwe dingen wilt leren, ga dan naar mijn Calendly page om een gesprek aan te vragen.

Ik kan niet wachten om met je te gaan samenwerken! ❤️

Maria

#

Veelgestelde vragen

Kan ik het gesprek cancelen?
Tuurlijk!

 • Als je me 24 uur voor het gesprek laat weten dat je onverhoopt niet kan, dan kunnen we zonder extra kosten de afspraak verzetten of cancelen.
 • Mocht je binnen 24 uur voor het gesprek de afspraak willen verzetten of cancelen, dan worden er € 25 verzetkosten berekent, of gaat er € 25 af van de factuur.
 • Als je simpelweg niet op komt dagen krijg je alsnog een factuur en niet een gratis nieuwe datum. Ik was aanwezig, zelfs al zat ik me te vervelen.

Als ik moet cancelen (dat kan gebeuren, maar ik hoop dat het nooit voorkomt):

 • Dan krijg je 50% korting als je besluit een nieuw gesprek te boeken.

Ik kan niet op de dagen die beschikbaar zijn volgens Calendly. Kun je mij op een andere dag coachen?
Ik ben een vast aantal dagen beschikbaar voor coaching, maar zal proberen een andere tijd voor je te vinden mochten deze niet voor je werken. Stuur me een mailtje via maria (at) mariastaal (punt) nl, of neem contact op via Facebook Messenger.

Kan ik gespreid betalen?
Tuurlijk! Stuur me een mailtje via maria (at) mariastaal (punt) nl of neem contact op via Facebook Messenger.

Ik heb een idee voor een boek en hebt hulp nodig om het te schrijven. Kun je me daarbij helpen?
Sorry, ik schrijf alleen mijn eigen verhalen.

Ik ben op zoek naar een ghostwriter. Kun je me daarbij helpen?
Sorry, ik schrijf alleen mijn eigen verhalen.

Ik zoek een literaire agent en/of een traditionele uitgever voor mijn manuscript. Kun je me daarbij helpen?
Het spijt me, maar ik heb alleen ervaring met zelf uitgeven.

Zou je mijn boek willen lezen/redigeren of correcties willen aanbrengen?
Ik ben geen redacteur, maar ik zou je wel aan namen kunnen helpen van mensen die dit doen en die ik vertrouw. Stuur me een mailtje via maria (at) mariastaal (punt) nl, of neem contact op via Facebook Messenger.

Zou je een recensie willen schrijven voor mijn boek?
Ik ben geen recensent, maar ik zou je wel aan namen kunnen helpen van mensen die dit doen en die ik vertrouw. Stuur me een mailtje via maria (at) mariastaal (punt) nl, of neem contact op via Facebook Messenger.

Zou je de PR, publiciteit en marketing van mijn boek willen doen?
Nee, dat doe ik niet. Ik kan je echter wel helpen een marketing- & promotieplan op te zetten, zodat je zelf aan de slag kan.

Kun je aangeven wat dat ENE DING is dat ik kan doen om alles makkelijker te maken of waarmee ik al mijn schrijf- en uitgeefperikelen in een keer kan oplossen?
Was het maar zo simpel, sorry. Een ‘magic bullet’ zou zo vreselijk handig zijn. Ondanks dat sommige dingen vrij makkelijke opgelost kunnen worden op het moment dat je een goede basis hebt gelegd en doelen hebt gesteld, geen van de oplossingen is een simpele ‘klik hier en alles komt goed’.

De enige ‘magic bullet die ik ken is hard werken, doorzettingsvermogen, en 100 procent inzet om een zo goed mogelijk product te krijgen en het plannen van een lange termijnstrategie dat overeenkomt met jouw doelen.

Kun je mij de garantie geven dat als ik X doe, dat ik dan een Y hoeveelheid geld ga verdienen, of een Z hoeveelheid boeken ga verkopen?
Nee, dat kan ik niet, want zo werkt het domweg niet. En als ik jou was, zou ik heel erg wantrouwend zijn tegenover iedereen die dit soort dingen wel beloven. De kans is groot dat zij een X bedrag gaan verdienen aan jou. Daar kun je zeker van zijn.

Enthousiast geworden? Boek dan een gesprek met mij via mijn Calendly page!

***

Heb je nog vragen, stuur me dan een mailtje via het contactformulier, of via maria (at) mariastaal (punt) nl.
Voor mijn diensten als coach zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je vinden via Algemene Voorwaarden.