Hallo, ik ben Maria. Ik ben een schrijver en self-publishingexpert met een eigen schrijfbedrijf. Sinds 2007 heb ik veertien boeken geschreven en zelf uitgegeven.

Naast een parttime reguliere baan, ben ik schrijver van fictie en non-fictie boeken en heb ik mij enorm verdiept in het zelf uitgeven van boeken in Nederland en België. Ik blog over wat er allemaal komt kijken bij het zelf uitgeven van boeken. Daarnaast heb ik samen met een vriendin een boek geschreven over het plotten en schrijven van fictie.

Ik ben woonachtig in Groningen, maar heb veel van de wereld gezien. Daarom zijn een groot aantal van mijn boeken geschreven in het Engels.

Mijn eerste boek schreef ik toen ik in de Engelse stad York woonde in 2007. Ik gaf het zelf uit en had daarbij behoorlijk wat geluk. Bij de boeken die volgden maakte ik echter veel fouten, waardoor ik haast niks verkocht. Dit spoorde mij niet alleen aan om meer te leren over marketing en promotie, maar ook om een betere schrijver te worden.

 

Mijn blog gaat over alle aspecten die komen kijken bij het zelf uitgeven van boeken. Het verschaft duidelijkheid aan schrijvers die spelen met het idee om ook zelf een boek uit te geven.

Naast mijn blog heb ik een aantal boeken geschreven voor schrijvers over het zelf uitgeven van je boek en de marketing die daarbij om de hoek komt kijken.

Verder schrijf ik een Engelstalige detective serie onder mijn pseudoniem Annie Appleton.

Ik ben er trots op om de Nederlandstalige ambassadeur te zijn voor de Alliance of Independent Authors, een internationale non-profit organisatie voor schrijvers die hun eigen boeken uitgeven. Meer weten? Klik dan hier om er meer over te leren!

Nog een paar wetenswaardigheden over mijzelf:

  • Mijn favoriete boek: Dog Rock door David Foster, een surreëel detectiveverhaal (of niet?)
  • Mijn favoriete tv-serie: Corner Gas, deze lui zijn meesters in het spelen met woorden
  • Mijn favoriete film: Back to the Future trilogie
  • Mijn favoriete ruimtevaartuig: De ESA komeetjager Rosetta met lander Philae, die nu voor eeuwig meereizen op de komeet