Wanneer gaan de strippenkaarten in?
De strippenkaarten gaan in op de dag van het eerste coaching gesprek. Er zal wel een korte emailwisseling aan vooraf gaan, om voor mij duidelijk te maken waar ik je mee kan helpen. Op die manier kunnen we in het coaching gesprek ons écht richten op je vragen zodat we maximaal gebruik kunnen maken van onze tijd.

Welke dagen zijn beschikbaar voor een coaching gesprek?
Omdat ik ook nog een parttime reguliere baan heb, kan ik op bepaalde dagen niet afspreken voor een coaching gesprek. Daarom zijn op dit moment alleen dinsdagochtend en -middag en vrijdagochtend mogelijk. Mocht dit voor je echt niet werken, kun je me altijd een mailtje sturen naar maria@mariastaal.nl.

Waarom zijn de strippenkaarten een bepaalde tijd geldig?
Het uitgeven van een boek kost tijd. Daarom heb je per strippenkaart ruim tijd om te werken aan de in de coaching gesprekken afgesproken actiepunten. Tegelijkertijd is het goed een bepaalde stok achter de deur te hebben.
Uiteraard hoef je niet per se zes maanden of een jaar over de coaching te doen. Sneller mag natuurlijk ook.

Waar gaan de coaching gesprekken over?
Dat ligt helemaal aan de vragen die jij hebt! Ze kunnen gaan over het klaarmaken van je boek voor publicatie (bijvoorbeeld over de cover) of de verschillende uitgeefmogelijkheden die er zijn. Maar ook hoe je je boek zichtbaar kunt maken. Het mag zelfs gaan over meer algemene dingen, zoals het bepalen van je doel.

Als ik een strippenkaart koopt voor drie of zes strippen. Moeten de coaching gesprekken dan allemaal over hetzelfde onderwerp gaan?
Nee, dat is juist het mooie van de strippenkaarten. Bij het zelf uitgeven van een boek komt veel kijken. De dingen die je tegenkomt zijn heel divers. Daarom mogen de verschillende coaching gesprekken van de strippenkaarten dan ook gaan over verschillende onderwerpen. Waar jij maar hulp bij nodig hebt. Als dat bijvoorbeeld is bij het produceren én het uitgeven, dan kunnen de gesprekken gaan over die onderwerpen.

Hoe kan ik een afspraak inplannen voor een coaching gesprek?
Dat kan door een mailtje te sturen naar maria@mariastaal.nl. Maar je mag me ook een persoonlijk bericht sturen via mijn Facebook page Maria Staal – Schrijver en self-publishing expert.

Hoe gaat dat met de betaling?
Na afloop van het eerste coaching gesprek krijg je van mij via de email een factuur in de vorm van een PDF. Deze factuur zal zijn voor het aantal strippen dat je hebt gekozen.
Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben btw-plichtig. Op de factuur zal daarom de btw worden vermeld.

Ik heb geen Zoom account. Is dat een probleem?
Nee hoor, helemaal niet. Voor de aanvang van het coaching gesprek stuur ik je een uitnodiging met een link. Die kun je gebruiken zonder een account te hebben.

Ga je voor mijn het boek uitgeven?
Nee, dat doet ik niet. De coaching gesprekken zijn er voor bedoelt je een leidraad te geven over de mogelijkheden en de dingen die er allemaal komen kijken bij het zelf uitgeven van een boek. In elk gesprek zullen actiepunten worden afgesproken, waar je dan vervolgens zelf mee aan de slag gaat.

Kun je het boek voor mij maken?
Nee. De coaching gesprekken gaan over de stappen die je moet ondernemen om een publiceerbaar boek te krijgen. Ik begeleid je daarin, maar je zult zelf aan de slag moeten om redacteuren, vormgevers en dergelijke te zoeken die je kunnen helpen bij het maken van een publiceerbaar boek.

Kun je de redactie van mijn boek doen?
Nee, ik ben geen redacteur of schrijfcoach. Ik kan je wel leidraden geven voor het vinden van een redacteur of schrijfcoach.

Ik heb een vraag die niet bij de veelgestelde vragen staat
Geen probleem. Deze kun je aan mijn stellen door een mailtje te sturen naar maria@mariastaal.nl. Maar je mag me ook een persoonlijk bericht sturen via mijn Facebook page Maria Staal – Schrijver en self-publishing expert.